Smaakles van Pierre Wind

Vandaag was het dan zover: de smaakles van Pierre Wind. Om 9.30 uur zat iedereen vol verwachting klaar, met koksmuts. Nadat de ‘smaakgelofte’ was afgelegd, werd er geroken, gevoeld, gehoord, gezien en geproefd. Grapefruitsap viel niet in de smaak. En bijna niemand kon geloven dat de roze melk uit dezelfde ingrediënten bestond dan de gele melk, alleen de kleur was anders. Geiten-, schapen- en koeienkaas smaken anders en hebben verschillende kleuren, hoe kan dat? Met de nodige schudinspanning lukte het elk groepje om eigen boter te maken. Want als je slagroom stevig schudt, krijg je karnemelk en smeuige roomboter. Wortels proeven, was voor sommige een ware uitdaging. Maar ja, de gelofte was afgelegd … Bospeen, winterpeen, wortel uit pot en rettich. Allemaal wortels maar zowel de smaak als het mondgevoel verschilden. De kinderen stelden de beroemde kok allerlei vragen: ‘Voor welke beroemdheden heeft u gekookt?’, ‘Wat was uw eerst bedachte recept?’, ‘Wat vindt u het lekkerst?’ en ‘Wat zou u willen worden?’. Als afsluiting deelde Peter Tromp broodjes kaas uit, zónder boter, want wat is lekkerder dan eigen boter?!
Dank aan Kaashuis Tromp dat deze happening mogelijk maakte!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.